Elocinței 48, București, România.
  • Română
  • Engleză
Agenția creativă perfectă pentru afacerea ta!
  • Română
  • Engleză

Mentenanță Web: Website-ul tău este actualizat?

Mediul online este în deplină mișcare. Website-ul tău beneficiază de mentenanță web constantă? A rămas conținutul la fel de relevant precum la momentul lansării? Din punct de vedere tehnic funcționează la fel de bine? Hai să vedem de ce ar trebui.

De ce să actualizezi design-ul website-ului?

Tendințele în materie de design se schimbă de la an la an. La fel și percepția vizitatorilor. Website-ul firmei tale reprezintă primul contact pe care potențialul client îl are cu brand-ul tău. Dacă percepția publicului asupra website-ului tău este de ”învechit” sau ”de modă veche”, atunci acest fapt va afecta și imaginea afacerii tale. Pe când o identitate vizuală nouă și un aspect proaspăt va îmbunătății reputația online și randamentul website-ului.

Website-ul tău se adaptează pentru dispozitivele mobile? În momentul actual, peste 70% din traficul de pe un website provine de pe mobil. Dacă paginile tale nu pot fi vizualizate de pe astfel de dispozitive, riști pierderea unui număr însemnat de potențiali clienți. Să nu mai menționăm că Google penalizează website-urile ce au probleme cu vizualizarea de pe mobil. Serviciul de mentenanță web presupune asigurarea compatibilității cu toate dispozitivele utilizate de către vizitatorii tău.

Un bun exemplu în reprezintă motorul de căutare Google. L-ai mai folosit dacă ar fi rămas la aspectul din 2010 în timp ce restul motoarelor ar avea un aspect modern? De ce a făcut Google trecerea la un nou design în fiecare an, deși cel vechi era perfect funcțional? Pentru a fi în pas cu concurența și cu noile tendințe în materie de design. Pentru a atrage utilizatorii prin inovație și modernism.

Asigură-te că pachetul tău de mentenanță web include și actualizarea vizuală a website-ului.

Mentenanță web

În stânga design-ul Google în 2010 iar în dreapta design-ul curent.

 

De ce să actualizezi conținutul website-ului?

Este foarte important ca pe website-ul tău să existe doar conținut relevant și de actualitate. În primul rând, pentru ca clienții tăi să beneficieze de informații de actualitate. În al doilea rând, pentru reputația brand-ului tău. Cum ar fi dacă te-ar căuta clienții pentru niște servicii pe care nu le mai oferi? Sau pentru o promoție care nu mai e valabilă? Mai rău, dacă nu ai oferta completă de servicii afișată, cum te vor găsi clienții?

Conținutul actual, este optimizat SEO? Paginile website-ului apar în Google? După cum am discutat într-un articol anterior, lipsa optimizării SEO are repercusiuni grave asupra unui website. Nu va apărea în paginile de căutare sau va avea o poziție foarte proastă. Acest rezultat nefiind de dorit, este necesară o mentenanță web care să asigure optimizarea SEO după ultimele standarde și criterii.

 

De ce să actualizezi tehnologiile din spatele website-ului?

Deși aparent funcțional, un website neactualizat poate impune o sumedenie de probleme:

  • Viteza de încărcare. Întrucât folosește tehnologii vechi, nu beneficiază de cele mai noi optimizări și ajustări din punct de vedere al vitezei. Chiar dacă în aparență se încarcă bine, este posibil să facă probleme pe anumite dispozitive, viteze de internet sau pur și simplu să fie mai slab față de concurență. Google ține cont de viteza de încărcare atunci când generează listele de căutări.
  • Nu funcționează corespunzător. Pagini care nu funcționează sau nu sunt afișate corect.
  • Nu funcționează pe mobile. 
  • Este vulnerabil. Nu are ultimele actualizări de securitate. Un hacker mai supărat poate să compromită website-ul sau chiar tot serverul.
  • Nu beneficiezi de funcționalități noi. Noi tehnologii înseamnă noi funcționalități și modalități de livrare a conținutului.
  • Se blochează la un nivel mare de trafic. Dacă tehnologiile din spatele website-ului sunt lente, atunci riscă să supra încarce serveru și să astfel să nu mai fie disponibil atunci când nivelul de trafic crește.

 

Totul poate fi rezolvat cu un pachet de mentenanță web!

În concluzie, într-o piața care se mișcă zilnic, website-ul trebuie adaptat la noile standarde. Este important să te asiguri că deține conținut relevant, rulează pe tehnologii actualizate și are un design modern și plăcut. Astfel îi asiguri succesul și îți mărești fluxul de clienți proveniți din mediul online.

Ai probleme cu website-ul? Nu mai rulează sau nu apare în Google? Te ajutăm noi! Poți achiziționa un pachet de mentenanță web la doar 50€ + TVA pe lună.

Nu ezita să ne contactezi!

Victor Marcoianu

Victor este un dezvoltator de aplicații software, designer web și manager de marketing digital în cadrul companiei SenDesign. A realizat primul website la vârsta de 12 ani și de atunci a dat naștere la mai mult de 150 de website-uri de succes, 25 de aplicații mobile și peste 40 de aplicații pentru Windows. În 2020 lansează prima sa carte: Ghidul Afacerii în Mediul Online. În cadrul firmei SenDesign se ocupă de dezvoltarea brandurilor prin mijloace digitale. Se implică atât în dezvoltarea backend cât și frontend pentru mai multe medii precum: Online, Desktop, Mobile și Server. Creează și coordonează campanii de marketing digital în medii diverse precum motoarele de căutare, social media sau email.