SenDesign este o agenție online care pune accentul pe calitate, inovație și viteză. Utilizăm tehnologia pentru a obține cele mai bune rezultate.
Design-ul este o artă! Design-ul website-ului tău reprezintă perspectiva ta de afaceri. Prima impresie chiar contează!
Oferim servicii de dezvoltare atât în scopuri comerciale dar și în scopuri de uz intern. Dezvoltăm aplicații pentru toate platformele de care ai nevoie.
Este locul unde îți punem la dispoziție cele mai noi publicații SenDesign.
Ultima lansare: WordPress Design pentru Începători.
SenDesign este o agenție online care pune accentul pe calitate, inovație și viteză. Utilizăm tehnologia pentru a obține cele mai bune rezultate.
Design-ul este o artă! Design-ul website-ului tău reprezintă perspectiva ta de afaceri. Prima impresie chiar contează!
Oferim servicii de dezvoltare atât în scopuri comerciale dar și în scopuri de uz intern. Dezvoltăm aplicații pentru toate platformele de care ai nevoie.
Este locul unde îți punem la dispoziție cele mai noi publicații SenDesign.
Ultima lansare: WordPress Design pentru Începători.
Pentru primul articol publicat pe Blog-ul SenDesign, am ales un subiect foarte important pentru oricine dorește să activeze în mediul online, indiferent de scop. După cum probabil ați ghicit, este vorba despre Optimizarea SEO.
Optimizarea SEO (Search Engine Optimization), este o tehnică folosită de către designerii și dezvoltatorii web pentru a optimiza un website pentru motoarele de căutare. Aceasta a apărut la mijlocul anilor 90 și a devenit încetul cu încetul o meserie de sine stătătoare. Motivul pentru care optimizarea SEO a devenit din ce în ce mai populară se datorează aglomerării excesive a spațiului web.
Pentru a înțelege pe deplin importanța acestei tehnici, trebuie mai întâi să vedem ce este un motor de căutare și cum funcționează web-ul.
Motoarele de căutare sunt niște roboți care indexează website-urile pe internet. Această indexare are loc în funcție de anumite criterii. Atunci când efectuezi o căutare pe un motor de căutare, precum Google, mai multe website-uri sunt interogate. Ordinea în care sunt afișate website-urile depinde de cât de bine respectă criteriile motorului de căutare. Cu cât un website respectă mai multe criterii, cu atât poziția va fi mai bună.
Optimizarea SEO presupune respectarea criteriilor motoarelor de căutare. O poziție mai bună în paginile de afișare înseamnă mai mult trafic. Mai mult trafic înseamnă mai mulți clienți, deci un profit mare.
Majoritatea utilizatorilor nu trec de prima pagină de rezultate atunci când efectuează o căutare. Lipsa optimizării SEO are repercusiuni grave asupra unui website. Nu va apărea în paginile de căutare sau va avea o poziție foarte proastă. Așadar, succesul unui website se măsoară în poziția ocupată pe paginile de rezultate. Într-un internet tot mai aglomerat, optimizarea SEO este crucială pentru orice business.
În momentul de față, cel mai popular motor de căutare este Google, concurența ocupând o cotă de piață foarte mică. Ca urmare, vom lua criteriile Google SEO drept etalon. Există două tipuri de optimizări: On-Page și Off-Page.
Este suma optimizărilor pe care echipa de dezvoltare le efectuează asupra paginilor website-ului propriu zis. Acestea sunt:
Mai sunt există și alte criterii pur tehnice pe care ar trebui să le cunoască dezvoltatorii web.
Este o promovare ce nu ține de expertul SEO sau de echipa de dezvoltare, ci de departamentul de marketing. Motoarele de căutare încearcă să găsească semne relevante cu privire la calitatea conținutului de pe website. Aceste semne se referă la indicatorii de calitate și popularitate ce sunt analizați prin numărul de legături care duc către pagina analizată, contextul, autorul surselor, totalitatea traficului către pagină și activitatea în mediul social (like, share, comment, tweet, etc).
În funcție de gradul de moralitate în aplicarea criteriilor motoarelor de căutare, există trei tipuri de tehnici SEO:
Dintre metodele enumerate, cea mai eficientă pe termen lung este Optimizarea SEO White Hat. Aceasta își va dovedi eficiența în timp și nu supune website-ul la riscul sancțiunilor.
Google a declarat că există peste 200 de criterii de indexare a website-urilor, 100 din ele fiind secrete. Tot ce putem face este să respectăm cât mai bine criteriile și îndrumările oferite de motoarele de căutare și să creăm conținut de calitate.
Planificarea cuvintelor cheie joacă un rol foarte important și nu trebuie neglijată. Mai ales că există o sumedenie de unelte care ne ajută făcând toate calculele complicate pentru noi. Spre exemplu: Google Keyword Planner, Keyword Tool.io sau The Hoth Keyword Research.
Un alt sfat important: proiectează conținutul website-ului pentru oameni nu pentru roboți. Google devine pe zi ce trece din ce în ce mai bun. Fiind bazat pe inteligență artificială self-learning (autodidact), poate să identifice website-urile al căror conținut nu este adresat vizitatorilor ci motoarelor.
Rezolvarea problemelor tehnice este o prioritate! Toate paginile și legăturile din interiorul paginilor trebuie să fie funcționale. Viteza website-ului trebuie să fie corespunzătoare și toate caracteristicile tehnice îndeplinite. Vom discuta mai multe despre asta într-un articol viitor.
Securitatea joacă alt rol important. Fișierele Flash sunt considerate nesigure și nu ar trebui folosite. Noile versiuni Chrome vor marca website-urile fără SSL ca fiind nesigure, deci obținerea unui certificat și redirecționarea conținutului către protocolul HTTPS vor deveni imperios necesare.
Dacă tehnicile folosite pentru optimizarea SEO ți se par dificile, sau după toate astea încă ai probleme cu indexarea în motoarele de căutate, consideră angajarea unui expert SEO.