Elocinței 48, București, România.
  • Română
  • Engleză
Agenția creativă perfectă pentru afacerea ta!
  • Română
  • Engleză

De ce să alegi WordPress pentru website-ul tău

În momentul actual, există mai multe metode de a realiza un website. Poți folosi una din sistemele CMS (Content Management System) existente precum WordPress, Drupal, Joomla, Magento etc. Poți folosi un online builder precum Wix sau Weebly. Sau poți să construiești un website de la 0 folosind limbaje de programare și tehnologii open-source. Cu toate astea, WordPress rămâne cea mai convenabilă soluție. Hai să vedem de ce!

Acest articol se adresează atât dezvoltatorilor, cât și persoanelor care doresc să demareze un nou proiect web. Motivele pentru care WordPress este o alegere potrivită pentru majoritatea website-urilor sunt multe și diverse. Nu vom enumera motivele tehnice, ci ne vom rezuma la a înșira motivele principale pentru care WordPress te avantajează.

 

Costurile sunt mai mici

Cel mai important aspect atunci când vrei să îți creezi un website, este costul. Cu toții ne dorim să obținem un produs cât mai bun, într-un timp cât mai scurt la un preț cât mai mic. Optim ar fi ca dezvoltarea și întreținerea website-ului să coste cât mai puțin.

WordPress este open-source. Ceea ce înseamnă ce îl poți folosi gratuit. Astfel elimini costurile tehnologiilor folosite. În continuare vei avea nevoie de cineva să îl instaleze și să îl configureze, apoi să se ocupe de design-ul website-ului. Dar de toate aceste lucruri se poate ocupa o singură persoană, nefiind nevoie să plătești o întreagă echipă de dezvoltare care să creeze un sistem CMS personalizat.

WordPress este o platformă universal recunoscută cu o comunitate activă. Costurile de întreținere sunt mult mai mici, tehnologiile fiind actualizate de către autorii modulelor și a temelor.

 

Se adaptează pentru orice tip de website

wordpress

WordPress are o impresionantă galerie de teme din care poți alege.

WordPress este modular și extensibil. Se poate modela pentru orice tip de website. Pornind de la blog-uri, website-uri standard, portale și ajungând la soluții complexe precum magazine online și sisteme LMS.

Există o largă varietate de teme din care să îți alegi. Stilurile sunt diverse și acoperă toate domeniile de activitate. Librăria de module este și mai mare. Poți să adaugi noi funcționalități chiar și după ce website-ul a fost deja realizat. O bună parte din module sunt gratuite! 

Nici o temă WordPress nu ți se potrivește? Nu ezita să ne contactezi! Personalizăm teme și module WordPress pentru toate nevoile tale!

 

Optimizarea SEO este mult mai ușoară!

Numeroase unelte SEO sunt incorporate direct în platformă. WordPress generează automat etichete de titlu și meta-descrieri pentru toate paginile și postările tale. Acest lucru permite motoarelor de căutare să cunoască conținutul website-ului și le va face indexate. Există o foarte multe module specializate cu care poți optimiza website-ul după toate criteriile Google.

Nu știi ce este optimizarea SEO și de ce ar trebui să angajezi un expert SEO? Aruncă o privire peste acest articol.

 

Poți adăuga conținut chiar tu!

După dezvoltarea inițială, chiar tu poți scrie articole și pagini pe website-ul tău folosind editorul text integrat sau module avansate. Ai controlul complet asupra website-ului tău. Astfel nu trebuie să plătești un web designer pentru fiecare modificare sau retuș.

 

Suportă o varietate de fișiere media

Wordpress

Folosind WordPress nu ești doar limitat la scrierea de text. Platforma dispune de suport încorporat pentru a gestiona imagini, conținut audio și video. De asemenea, o poți utiliza pentru gestionarea documentelor sau a fișierelor.

WordPress acceptă website-uri activate oEmbed, ceea ce înseamnă că poți încorpora videoclipuri YouTube, fotografii Instagram, Tweets și Soundcloud audio prin adăugarea adresei URL în postarea ta. Poți chiar permite vizitatorilor tăi să încorporeze videoclipuri în comentarii.

 

De ce să folosești WordPress?

WordPress este rapid și simplu de folosit. Costurile și timpul de dezvoltare sunt mult mai mici. Poți realiza orice tip de website și îi poți extinde funcționalitatea oricând. Indiferent de nevoile tale, acestă platformă poate fi modificată complet. Dispune de toate uneltele SEO de care ai nevoie pentru a-ți face website-ul cunoscut în web și permite integrare cu rețelele sociale pentru a-l populariza și în social media.

Pe zi ce trece, WordPress este din ce în ce mai mult. Fiind un proiect open-source, comunitatea de dezvoltatori lucrează activ la îmbunătățirea platformei și la extinderea funcționalităților.

Vezi serviciile noastre complete de dezvoltare și design WordPress. Îți vom face un preț pe care nu îl poți refuza.

Victor Marcoianu

Victor este un dezvoltator de aplicații software, designer web și manager de marketing digital în cadrul companiei SenDesign. A realizat primul website la vârsta de 12 ani și de atunci a dat naștere la mai mult de 150 de website-uri de succes, 25 de aplicații mobile și peste 40 de aplicații pentru Windows. În 2020 lansează prima sa carte: Ghidul Afacerii în Mediul Online. În cadrul firmei SenDesign se ocupă de dezvoltarea brandurilor prin mijloace digitale. Se implică atât în dezvoltarea backend cât și frontend pentru mai multe medii precum: Online, Desktop, Mobile și Server. Creează și coordonează campanii de marketing digital în medii diverse precum motoarele de căutare, social media sau email.