Marketing pe YouTube: Ce avantaje aduce YouTube-ul
16/01/2021Cum să creezi un website #1: Instalarea și configurarea WordPress
10/09/2021Marketing pe YouTube: Ce avantaje aduce YouTube-ul
16/01/2021Cum să creezi un website #1: Instalarea și configurarea WordPress
10/09/2021Cum să creezi un website: O serie tutorial
Revin după pauza de articole cu o miniserie de articole despre cum să creezi un website. O serie tutorial în care voi explica pas cu pas procesul de web design, într-un mod accesibil începătorilor. A trecut ceva timp de la ultimul articol publicat. Se datorează proiectelor și unei noii cărți ce urmează să fie lansată (și anunțată). Noua cartea va merge mână în mână cu această serie. Mai multe detalii în curând.
UPDATE: Cartea este Web Design de Succes.
Pentru a putea parcurge tutoriale, ai nevoie de cunoștințe minime de utilizare a internetului, a unui laptop și a browser-ului web. Nu ai nevoie de aptitudini de programare, deși acestea te vor ajuta pe viitor. Vom utiliza WordPress ca platformă de început. Este un CMS foarte bun pentru a învăța cum să creezi un website. Pentru cine nu știe ce este WordPress recomand articolul De ce să alegi WordPress pentru website-ul tău.
Nu voi garanta un program al publicării articolelor. Mă voi străduii pe cât posibil să public cât mai des. Măcar săptămânal. Dar pot să mai apară pauze. Scrierea lor și documentarea procesului necesită foarte mult timp.
Cuprins:
(doar articolele publicate au link)
- Instalarea și configurarea WordPress.
- Instalarea temei și a modulelor
- Personalizarea temei.
- Antetul și subsolul.
- Crearea de pagini și articole.
- Cum să creezi un website frumos (I).
- Cum să creezi un website frumos (II).
- Personalizări avansate.
- Optimizarea pentru mobil.
- Formulare de contact.
- Ferestre popup.
- Configurarea unui magazin online.
- Blog-ul și Optimizarea SEO.
- Securitate.
- Optimizarea vitezei.
Necesar pentru a învăța cum să creezi un website
Pentru că este o serie practică, o să ai nevoie de un laptop cu o conexiune la internet de pe care să publici și să modifici website-ul. Pentru găzduire fie vei putea achiziționa un pachet de la un furnizor pentru ~150 lei / an ce include și domeniu sau îl poți găzduii gratuit local pe dispozitivul tău. Dacă optezi pentru un furnizor de găzduire , website-ul tău va fi online și orice îl va putea vedea odată ce este gata. Dacă optezi pentru găzduirea locală, doar tu vei putea vedea website-ul. Mențiunea este că ghidurile de instalare vor fi realizate pe sistemul de operare Windows. Procedura este similară pentru MacOS sau Linux
Cele mai bune teme și module de WordPress costă o sumă mică. La fel și găzduirea website-ului. Voi oferii atât variante gratuite cât și variante avansate, contra-cost, lăsându-te pe tine să alegi ce cale preferi. Daca doresti sa realizezi un site de prezentare cick aici: realizare site de prezentare Bucuresti.